Avontuurlijk overnachten in Burgers’ Zoo Camp
Op avond- avontuur door een deel van het verlaten dierenpark, wakker worden met het geluid van brullende leeuwen, bij Burgers’ Zoo Camp is dit alles dit jaar mogelijk gemaakt voor geïnteresseerde gasten. In gesprek met Burgers’ Zoo Marketingmanager Tim Lammers bespraken we het bijzondere aan dit concept, en het dierenpark zelf.
Tijdens een verblijf in Burgers’ Zoo Camp wordt de gast een heerlijke vakantie beloofd. Zo een waar je een wordt met de natuur en er even helemaal tussenuit bent. Of eigenlijk, waar je er even helemaal tussenin zit, de dieren dan wel te verstaan. Bij Burgers’ Zoo Camp slaapt de gast namelijk in de buurt van het leeuwenverblijf en mensapen en worden er avond tours gehouden waarbij er rondleidingen gegeven worden op en door het park.
Verblijfsrecreatie plannen
Burgers’ Zoo is al vier generaties lang een familiebedrijf waarbij er altijd een volle focus is op het verbinden van de gasten met de schoonheid van de natuur en de dieren. Om deze beleving nog groter te maken en hoger te trekken willen we blijven vernieuwen en verrassen. Het toevoegen van verblijfsrecreatie was daar een onderdeel van. “Iets met verblijfsrecreatie doen, dat idee speelde al een hele tijd in mijn hoofd en corona heeft dit idee versneld. Uiteindelijk hebben we de stoute schoenen gewoon aangetrokken en zijn we het idee concreet gaan maken. Begin januari dit jaar kregen we een go en toen zijn we het plan handen en voeten gaan geven. Zo snel kan het gaan”, vertelt Tim.
Hoe ziet een pop-up verblijf er bij Burgers’ Zoo dan uit?
Burgers’ Zoo Camp is goed afgeschermd van het park zelf, je slaapt in de buurt van dierenverblijven, maar niet midden in de dierentuin. “Wij staan als dierenpark voor het bieden van een unieke beleving, maar wel altijd met de natuur en de dieren voorop, een pop-up camping midden in de dierentuin zou daarom ook niet bij ons passen omdat dit de rust van de dieren zou kunnen verstoren en dus hebben wij gekozen deze camping bij een stuk terrein te plaatsen welke alleen gebruikt werd bij extreme drukte wat zoals iedereen weet op korte termijn niet meer aan de orde is”, zegt Tim.
Een incheck op de camping gaat dan ook zoals je van Burgers’ Zoo kunt verwachten. Er is een 24/7 receptie aanwezig welke te vinden is bij het parkeerterrein van de camping zelf. Er hoeft dus niet in de rij gestaan te worden van de daggasten. Tijdens de incheck krijgen de gasten een bandje met een QR-code, hiermee wordt toegang verleend aan het park en kun je de parkeerplaats weer af.
Voordelen voor de gast
Niet alleen het verblijf op Burgers’ Zoo Camp maakt deze pop-up camping zo uniek. Juist de extra’s die het park biedt zijn van grote waarde voor de boekende gast. “Zo bieden wij een all-inclusive ticket aan, de gast krijgt als eerste toegang tot het park, het is inclusief ontbijt en diner, je vertrekt als laatst weer uit het park en je hoort midden in de nacht misschien wel leeuwen brullen! Een uniekere ervaring bij een dierentuin kan je je toch niet wensen? We hebben dan geen kookstel, maar het bed is wel opgemaakt. Met onze extra’s bieden we zo een uniek all-in concept”, geeft Tim aan.
Burgers’ Zoo waarden
Zoals eerder genoemd staat het verbinden van mensen met de schoonheid van de natuur hoog in het vaandel bij Burgers’ Zoo. Bij dit dierenpark worden de diersoorten niet gekozen, maar het natuurgebied, de flora en de fauna. Buiten het park is Burgers’ Zoo dan ook heel actief in de natuurbescherming.
“Burgers’ Zoo gelooft in de kracht van getalenteerde jonge natuurbeschermers die in de natuurlijke leefgebieden van de dieren met hun passie een verschil voor het behoud van diersoorten kunnen maken. Burgers’ Zoo is founding father van de stichting Future For Nature. Deze stichting reikt jaarlijks de Future For Nature Awards uit aan drie jonge, succesvolle natuurbeschermers die aansprekende resultaten hebben geboekt op het gebied van natuurbescherming. Zij ontvangen elk een aanmoedigingsprijs van €50.000 voor de voortzetting van hun project. Jaarlijks worden tientallen projecten aangemeld die door een internationale vakjury worden beoordeeld”, laat Tim weten. Daarnaast beheert het park al meer dan 30 jaar een natuurgebied in Belize, dit gebied heeft de oppervlakte van zes keer Park de Hoge Veluwe. Enkele jaren geleden heeft het Arnhemse dierenpark de grootste overdekte Mangrove van de wereld geopend in Arnhem, dit is een nabootsing van dit natuurgebied om zo de ruim 1 miljoen jaarlijkse gasten te laten ervaren hoe mooi de natuur daar is, hoe belangrijk het werk is dat we daar verrichten en dat we zuinig moeten zijn op de natuur.
Wat kunnen mede ondernemers leren van de aanpak van Burgers’ Zoo?
“Het mooie aan Burgers’ Zoo is dat wij allemaal het ondernemerschap in ons hebben, we durven te ondernemen en te proberen. Veel bedrijven blijven hangen in het roepen en onderbouwen. Wij denken eerder, stoot je neus en leer ervan”, geeft Tim nog mee.
Over Burgers’ Zoo
Burgers’ Zoo onderscheidt zich van andere dierenparken door zijn ecodisplays, waar grootschalig natuurlijke leefomgevingen zijn nagebouwd waar de bezoeker samen met de natuur en dier onderdeel van uitmaakt. Het dierenpark bestaat uit 45 hectare en inmiddels is de vierde generatie van het familiebedrijf aan het roer. Meer info over Burgers’ Zoo en de pop-up Camp, www.burgerszoo.nl.
Vergelijkbaar nieuws
“De waterrecreatie zou een voorbeeld moeten nemen aan de verblijfsrecreatie”
Vacanze col Cuore wint ANWB Pincamp award
Outstanding tilt glamping naar nieuwe hoogte
Eurocamp (European Camping Group) breidt uit naar ruim 45.000 stacaravans met overname Vacansoleil accommodaties
De omzet van je vakantiepark verhogen middels datagestuurde online marketing
Uw nieuws op de website
Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laat het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.