Uit Recreatief Totaal

“Als je niet kiest word je niet gekozen”

Geplaatst op: 1 augustus 2024 Geschreven door Linda Fijma

Playdôme is een nieuw Multi Activity Center dat 15 augustus 2021 haar deuren heeft geopend in Roosendaal (Noord-Brabant), centraal gelegen in de Benelux. Playdôme biedt vrijetijdsactiviteiten aan met ondersteunende horeca, volledig in Alpijnse thematisering. Bij Playdôme verrassen zij hun gasten graag en dagen zij ze uit om grenzen te verleggen. Hoe ze dat doen? In gesprek met eigenaar Nicky Broos vertelt hij ons hier meer over.

Het Multi Activity Center Playdôme brengt bekende vrijetijdsactiviteiten samen en innoveert deze, om iedereen een unieke en ontzorgende beleving te bieden in een vertrouwde omgeving. Samen blijven spelen en herinneringen maken met naasten, dat is waar ze bij Playdôme voor staan. Het Multi Activity Center heeft een Alpijns thema. Dit wordt overal in doorgetrokken, tot in het kleinste detail. Zo lasergame je boven en onder de boomgrens, kart je tussen de bergen, maar zijn ook de toiletten en de menukaarten inhoudelijk in een alpine jasje gestoken.

Nicky vertelt; “Ons team zit nooit stil. Op dit moment zijn hardlopers het Hyperbowlen en Karten, eerder boden we bijvoorbeeld ook nog Funcurling aan, maar dit hebben we inmiddels vervangen door twaalf escapeboxen. Zo moet je je blijven aanpassen en inspelen op de wensen van de gast. Wat ons daarnaast sterk maakt is dat wij dus specifiek voor een Alpijns thema hebben gekozen, dit trekken we dan ook door in de gehele organisatie en nieuwe activiteiten die we bieden. Je creëert op deze manier echt een merk, dat is sterker dan de activiteiten. Het maakt niet uit wat je aanbiedt, als het maar in het alpine thema gestoken kan worden en er een beleving van gemaakt kan worden.”

Welke nieuwe plannen liggen er op de plank?

“Na de zomervakantie, waarschijnlijk rond oktober, zullen we onze bovenverdieping van 700m2 er bij gaan betrekken. Deze hebben we langjarig verhuurd waarbij er een VR Gaming en Simrace center met arcade wordt gerealiseerd. Uiteraard weer geheel met een alpensausje. Daarnaast willen we in Vlaanderen nog een vestiging openen, maar dat is iets wat op langere termijn zal worden gerealiseerd.”

Zien jullie een grote verschuiving van interesses in activiteiten?

“We merken vooral dat men nieuwe activiteiten leuk vindt, maar dat die activiteiten zich wel eerst moeten bewijzen. Dat heeft vaak wel even tijd nodig. Oude activiteiten blijven daardoor ook nog in trek, maar wat zeker zo is, is dat men wel graag steeds meer wil worden uitgedaagd. Voor ons zelf merken we vooral dat er een grote verschuiving is ontstaan in de technische mogelijkheden en het persoonlijk contact. Zelf vind ik het nog een grote uitdaging om hier een goede balans in te vinden. Aan de ene kant is personeel lastig te vinden, en dan bieden technische oplossingen vaak mogelijkheden, maar je wilt ook het menselijk contact blijven houden.

Wij hebben nu bijvoorbeeld een samenwerking met Scanfie kassasystemen en Nostium, waarbij we binnen het reserveringssysteem alle activiteiten vooraf geboekt kunnen worden, inclusief het horecacomponent. Maar ook een groot voordeel is dat we nu ook kunnen spelen met Dynamic Pricing, vooral omdat wij willen dat onze locatie toegankelijk is voor iedereen. Nu kan een gast met minder te besteden bijvoorbeeld later op de dag komen, als de prijzen wat lager liggen.”

Jullie bieden ook mogelijkheden voor de zakelijke markt, kun je daar iets over vertellen?

“We hebben samenwerkingen met onder andere Jumbo Supermarkten, waarbij we spaaracties organiseren, maar met ons team van Marketing en Sales zijn we bijvoorbeeld ook gaan onderzoeken welk postcodegebied aan bedrijven er naar ons toe komen voor personeelsuitjes. Dit gaat wel tot 100km ver. We zijn toen bewust naar die bedrijventerreinen toe gegaan en onze netwerkactiviteiten aan de man gebracht. Met onze ‘Try before you buy’ activiteiten hebben we deze mensen in contact gebracht met onze locatie en dat werpt zijn vruchten af. Inmiddels worden er tal van zakelijke evenementen bij ons gehouden en beslaat dit zo’n 50% van onze omzet. Laatst hadden we bijvoorbeeld een Accountantskantoor die studenten geïnteresseerd probeert te geraken in hun vak. Ze hebben toen activiteiten bij ons afgenomen om zo deze studenten aan te trekken en voor hun te kiezen.”

Heb je tips voor de recreatieondernemer die geïnteresseerd is in het opzetten van een FEC of onderdelen hiervan?

“Stick to the plan. Laat je niet op andere gedachten brengen. Dat klinkt misschien makkelijk, maar als je je niet vasthoudt aan je eigen plan sta je uiteindelijk niet achter je eindconcept. Een ander belangrijk punt is dat je moet durven kiezen voor een bepaald concept, want als je niet kiest word je ook niet door gasten gekozen. Je moet durven en onderscheidend zijn.”

Meer informatie over Multi Activity Center Playdôme Roosendaal: www.playdome.nl

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laat het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.