DagrecreatieUit Recreatief Totaal

Een unieke en realistische ervaring met race simulatoren van ReFerox

Geplaatst op: 16 augustus 2024 Geschreven door Linda Fijma

Het aantal simracers in Europa stijgt enorm. Alles is inmiddels zo realistisch nagemaakt, dat het bijna niet meer van echt te onderscheiden is. Met roots in de race-industrie en een specialisme in het produceren van carrosserieën voor Porsche cups en Parijs-Dakar rally’s zijn de ReFerox racesimulatoren een uniek product in de markt. In gesprek met Nick van Thull, eigenaar van ReFerox deelt hij zijn verhalen, kennis en ervaring om ondernemers een beeld te geven van deze markt en op basis daarvan de juiste keuze te kunnen laten maken.

Het jaar 2024 is tot nu toe erg succesvol voor ReFerox. De projecten die zij in Nederland realiseren zitten inmiddels in Veghel, Eindhoven, Zeewolde, Thorn, Middelburg en Nijmegen. Daarnaast hebben ze ook twee projecten in het buitenland, namelijk Antwerpen en Frankfurt. Nick vertelt; “In al deze steden bouwen we een race center concept, waarin we de klant een geweldige race ervaring geven door onze unieke mix van realistische race simulatoren, pit-lane inrichtingselementen en showcontrol toe te passen. Onze klanten zijn een mix van recreatieparken, kartcentra en entertainment centra. In Zeewolde hebben we een weer een heel ander prachtig project neergezet voor Stichting Opkikker, waarin we langdurig- of terminaal zieke kinderen, met hun families, een onvergetelijke race ervaring kunnen geven. Heel mooi!”

Wensen van de recreatiebranche
“Voordat we de recreatiemarkt opkwamen wilde ik eerst in gesprek met de ondernemers om naar hun verhaal te luisteren. Uit deze gesprekken zijn zoveel belangrijke zaken naar voren gekomen die wij direct in ons concept hebben kunnen toepassen. Hierin valt te denken aan zaken zoals routing, beleving, handling, service en uiteraard ook financiering. Ook nu nog neem ik deel aan vele bijeenkomsten en blijf ik regelmatig in gesprek met de ondernemers op deze markt om niets te missen. Wij hebben inmiddels een mooie mix van klanten: Recreatieparken, Family Entertainment Centra en Kartcentra. Alle drie willen de mix van een goed verdienmodel en een geweldige ervaring voor hun klanten. Inmiddels hebben we twee jaar ervaring op deze markt en weten we dat we dit ook daadwerkelijk kunnen bieden.”

Waar denk je dat er zeker nog kansen liggen qua locaties?
“Bioscopen en Winkelcentra. Met beiden zijn we al in gesprek en aan het kijken hoe we kunnen pionieren op deze locaties. Dat vind ik geweldig! Ook onze software passen we daarop aan. Touchpoints, flow op locatie en databehoefte is hierbij natuurlijk compleet anders. Focus ligt nu echter wel op de Vakantieparken, Family Entertainment Centra en Kartcentra omdat het businessmodel hier vaak identiek is.”

Kun je een recent project uitlichten?
“Jazeker. Dan benoem ik graag die van Simracing Veghel. Via een werknemer zijn we in contact gekomen met Randy. Randy en zijn zakenpartner Roel hadden al meerdere leveranciers gesproken en hadden al bijna een beslissing willen maken. Gelukkig kon ik nog net op tijd aan tafel komen met deze heren. Ik heb ons concept, maar ook onze korte- en lange termijnvisie met ze gedeeld. Dat sloeg direct aan. Het eindresultaat is dat we daar 20 race simulatoren hebben mogen leveren en dat daar nu een indrukwekkend race center staat met showelementen die aangestuurd worden door het spel. Heel vet!”

Als een ondernemer op zoek is naar een nieuwe activiteit, waarom zouden ze dan met jullie in gesprek moeten komen?
“Ten eerste kunnen alle ondernemers altijd bij ons terecht voor vragen over de markt van race simulaties. Aangezien het nog een nieuwe markt is, zijn er nog weinig gegevens beschikbaar en wij delen dan ook heel graag vrijblijvend onze ervaring en onze kennis. Samen met de ondernemer kunnen we inmiddels wel bepalen of een race center concept iets voor hem/haar zou kunnen zijn. Als dat het geval is bieden wij als enige de unieke mix van (bodywork) race simulatoren, pit-lane inrichtingselementen en een geweldige showcontrol (licht/geluid/rook/geur/noem maar op…) in een totaalconcept dat aantoonbaar binnen 1 tot 2 jaar terugverdiend kan worden.”

Heb je tips voor ondernemers die graag een product als die van jullie willen toevoegen aan hun park/locatie?
“Ga eerst in gesprek met meerdere ondernemers die al een race center hebben. Van hen kan je veel leren. De functie van een race center is bij de ene ondernemer namelijk anders dan bij de andere. Kom daarna eens naar ons toe, zodat wij onze ervaringen kunnen delen. Na al deze gesprekken heeft de ondernemer een goede basis om de juiste beslissing te kunnen maken.”

Meer informatie over ReFerox: referox.com.

Uw nieuws op de website

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laat het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.