De Horecava in RAI Amsterdam was dinsdag 9 januari het strijdtoneel van het Nationaal Kampioenschap Leermeester-Leerling, georganiseerd door het Gastronomisch Gilde. Vincent van Wegen en Damian Moes van De Nederlanden* wonnen de spannende kookwedstrijd. Zij ontvingen de Bronzen Koksmes-wisseltrofee uit handen van de jury, die hun prestatie waardeerde met de hoogste score.
Wedstrijd met vooraf onbekende producten
Het nationaal kampioenschap is een uitgelezen kans voor de leermeester-leerling duo’s om hun kwaliteiten op het gebied van productkennis, techniek, creativiteit én samenwerking te laten zien!
Acht teams bereidden in een paar uur tijd een amuse en een driegangendiner. De vier gerechten moesten bereid worden op basis van verplichte ingrediënten uit de ter plekke geopende ‘blackbox’, beschikbaar gesteld door hoofdsponsor HANOS. De box bevatte vis en/of schelp- en schaaldieren voor het voorgerecht, kalfsvlees voor het hoofdgerecht en twee producten voor het dessert. Thema van de kookwedstrijd dit jaar was ‘duurzaamheid’.
Juyleden Alfred van Dijk, Rogér Rassin, Lars van Galen, Tom Lamers, en Waldrik Kremer letten bij hun beoordeling – naast smaak – ook op presentatie, bereiding, hygiëne en het efficiënt omgaan met producten.
Titel en andere mooie prijzen
Het winnende leermeester-leerling duo van De Nederlanden* ging niet alleen naar huis met de titel ‘Nederlands Kampioen Leermeester-Leerling’ en het Bronzen Koksmes, maar ook met een Big Green Egg size MiniMax met basis accessoires, een cheque ter waarde van € 500 en een messenkoffer van Wüsthof voor zowel leermeester als leerling.
Leerling Damian Moes: “Super dat we gewonnen hebben. Ondanks dat Vincent gister te ziek was om nog te trainen voor vandaag, hebben we ons uiterste best gedaan. Dat betaalt zich nu terug!”
Tweede werden Marco Helsloot en Jasper Panis van Hotel & Restaurant Merlet*. Zij kregen ieder een zilveren medaille en een messenblokset van Wüsthof. De derde plaats was voor leermeester Michel Oude Booijink en leerling Ralph Benneker van Landhuis Hotel & Restaurant De Bloemenbeek*. Zij ontvingen ieder een bronzen medaille en een driedelige messenset van Wüsthof. Daarnaast ontvingen alle deelnemers aan het NK Leermeester-Leerling een set kokskleding van Chaud Devant en een HANOS kookboek.
Organisatie
Het NK Leermeester-Leerling wordt georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, dé vakvereniging van professionals in food en hospitality, in samenwerking met de Horecava.
Deze wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsors HANOS, Koppert Cress en Rational.
Vergelijkbaar nieuws
Horecava 2018: bezoeker waardeert blik op de toekomst
Nieuw op Horecava: Facility & Hospitality Plein
Zilveren Koksmes 2018 voor Sebastiaan Schreuder
Horecava transformeert van beurs naar platform
Horecava 2025 kondigt langdurige samenwerking aan met Wine Professional
Uw nieuws op de website
Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal? Laat het ons weten via [email protected] of via deze handige upload module. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product, bedrijfsovername, de opening van uw nieuwe locatie, of wat te denken van het winnen van een award.